Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
0

Mareczky István is hazalátogat a Rock és blues legendák estjére

Kicsit más P.Mobil koncertet láthat a közönség 10-én, Nyíregyházán: Póka Egon és Németh Gábor most nem lesz a csapatban, viszont egy fellépés erejéig ismét együtt zenél a bandával Mareczky István, és újra a színpadon lesz a súlyos betegségébõl felépült Zeffer András is. A különleges buliról Schuster Lóránttal, az együttes vezetõével beszélgettünk.

-Mi az oka a beharangozott ideiglenes tagcseréknek?
-Ha így válaszolnék: azért hívtuk össze a régieket, hogy az elõadás igazán különleges és megismételhetetlen legyen - csak részben mondanék igazat. Az is ide tartozik ugyanis, hogy basszusgitárosunk, Póka Egon Benedek zeneiskola-igazgatói minõségében Kínában lesz éppen - kipróbált és jól szuperáló magyar hangjegyeket exportálnak a Távol-Keletre... -, Németh Gábor pedig a másik zenekarával Lengyelországban, az új CD-jük felvételén dolgozik akkor. A dobok mögé Mareczky Istvánt hívtuk haza Ausztráliából, aki 14 évvel ezelõtt úgy búcsúzott el tõlünk: "srácok, holnap jövök!" Hát nem jött, kiutazott, ott maradt, de most a kedvünkért visszatér egy idõre. Zeffer Andris is újra a billentyûkhüz ül. Az õ jelenléte külön öröm számunkra, hiszen az orvosok fabatkát sem adtak volna az életéért, de Zefi mindent kibír: nyolchónapnyi borzalmas szenvedés, csontvelõ-átültetés után, negyvenöt kilóval könnyebben ugyan, de már gyakorlatilag egészségesen jön.
 
-Nehéz újra összehangolni a régi csapatot? Idõtlen idõk óta nem játszottak így...
-Nem félek attól, hogy nem tudunk majd együtt dolgozni. Egyfelõl azért nem, mert valamennyien zenélünk még, ha nem is mindenki a P.Mobilban, másfelõl pedig azért, mert ez olyasvalami, mint a biciklizés: ha egyszer ráérzett valaki, sosem felejti el. És a hullámhossz is megvan: még mindig pillantásokból értjük egymást.

-Különleges lesz esetleg a tizedikei fellépés más miatt is?
-Az együttes összetételéhez illõ régebbi számokat játsszuk, természetesen, és a koncertet, a korábbi, Fradi-pályás bulihoz hasonlóan hat kamera rögzíti majd. Nem akármilyen nap lesz, gondoljunk csak bele! Mi van, ha Mareczky István megint csak tizennégy év múlva jön haza?! Nem vagyunk már mai gyerekek... Aki ide eljön, az valószínûleg utoljára láthat minket élõben, ebben a felállásban. Van egy számunk, az "Élsz-e még?". Hát, õszintén kíváncsi leszek, élnek-e még, eljönnek-e még azok, akiknek az arca évtizedek távlatából is elõttünk van: a régi bandához illõ régi közönség."

(arrebo / filozofruska)