Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
0

A harmincöt éves Lord is fellép a Rock és blues legendák között
Születésnapját ünnepli a Lord november 10-én, Nyíregyházán - is: Ugyan a hivatalos, "tortaelfújós" bulin már túl vannak a fiúk, a zenekar szóvivõje, Pohl Misi szerint ez a buli ugyanolyan ünnep lesz, ahogy egyébként minden másik is az, ha jó a közönség. Márpedig a közönségre mindig számíthatnak:

- Harmincöt év emberéletnek sem kevés, nemhogy egy zenekar korának:
- Sok mindent megéltünk, két politikai rendszert, furcsa helyzeteket, de mindig, mindenkor jó volt zenésznek lenni. A szocializmusban sem voltunk tiltott, ellenzéki zenekar, engedtek koncertezni. Egyetlen baj volt azzal a korral: nagyon messze volt Budapest. Sokszor messzebb, mint ma. Gondoljon csak bele, nem volt ám mobiltelefon, vezetékes is alig! Ha interjút akart készíteni velünk a rádió, nosza, pattannunk kellett, utazni a fõvárosba. És nem úgy ment ám, hogy felültünk az IC-re, vagy felszáguldottunk az autópályán másfél óra alatt! Az mindig külön mûsor volt. Ezt persze nem panaszképpen mondom! Akkor sem lennénk nagyobb sztárok, ha történetesen Budapesten születünk. Mi tulajdonképpen egyáltalán nem vagyunk sztárok, és nem is akarunk azok lenni. A "sztárok" a bulvárlapokban vannak Õ velük sosem közösködnénk. Minden hétvégén két bulit játszunk végig, évente hatvan-hetven akár. Az, hogy ezek kivétel nélkül teltházasak, bõven elég nekünk.
 
- Nem fárasztó ez a rengeteg koncert?
- Egyáltalán nem, inkább kikapcsolódásnak nevezném. Én azért megyek fel a színpadra, hogy jól érezzem magam. Amikor van két-három üres napunk, már tûkön ülök, alig várom, hogy utazzunk, hogy megint zenéljünk! Cigányélet ez, de nekem nagyon bejön, és azt hiszem, ugyanez elmondható az együttes többi tagjáról, Erõs Attiláról, Gidófalvy Attiláról, Gyurik Lajosról és Apró Károlyról. Jó kiállni az emberek elé, látni, hogy akiknek fiatal korunkban játszottunk, azok már a gyerekeiket és az unokáikat is magukkal hozzák. Háromgenerációs zenekar lettünk... Amíg szeretnek, amíg visszavárnak bennünket, menni fogunk! Csak egészség legyen.
 
- Nyíregyházán mikor jártatok utoljára?
- Régen. Van már két vagy három éve talán. Épp ideje tehát visszamenni! A rendes mûsorunkat visszük, elõkerülnek majd a jólismert régi dalok, de játszunk számokat a tavaly megjelent "Kifutok a világból" címû albumunkról is.
 
(arrebo / filozofruska)