Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
0

Friss hírek a Depressziótól

  

A szeptember 23-ai, zalaegerszegi Metal Fesztiválon milyen programot láthat majd tõletek a közönség, mi alapján választjátok ki a dalokat?
Lényegében az õszi turnét két részre osztottuk. A program nagyjából azonos, csak a fesztivál fellépések során egy tömörített, velõsebb verziót láthat tõlünk a nagyérdemû. Ezeken a bulikon, mint például a zalaegerszegi, az energikusságra helyezzük a hangsúlyt.

Mennyiben határozza meg az új lemez a koncert menetét? Szeretnétek minél több dalt megismertetni a közönséggel, vagy maradnak inkább a régi klasszikusok?
Is-is. Elég sok új dal szerepel a repertoárunkban, de maradnak a közönségkedvencek is. Ezen kívül elõveszünk egy-két olyan dalt, amit régen játszottunk már. Az a tapasztalat az új dalokkal, hogy egybõl leveszi a közönség a lüktetésüket, és nagy megmozdulások vannak.

Milyen volt az új album fogadtatása, milyen visszajelzést kaptatok a rajongóktól?
Bár még csak pár napja van kint az anyag, de 99,99 %-ban imádják, tehát megnyugodtunk!Ez mindenképpen egy keményebb lemez lett, de egyben a legminõségibb munkánk is. Bárkinek, aki nem ismeri a zenekart, én ezt adnám a kezébe. 

Hogy sikerült a lemez dedikálása?
Nagyon kellemes volt a dedikálás, és sokkal többen jöttek, mint eddig bármikor. Azt gondolom, hogy ez az esemény is jól mutatja, hogy mekkora érdeklõdés van a lemez és az zenekar iránt.  Sok régen látott ismerõs is újra megtalált minket. 

A hétvégén indul a turnétok az országban, hogy érzitek, mennyire fogékonyak az emberek a zenétekre, hogyan változik a közönség összetétele évrõl-évre?
Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a mi zenérõl alkotott elképzeléseink találkoztak elég sok ember ízlésével, és egyre gyarapszik a táborunk. Fiatalok és idõsebbek is folyamatosan fedezik fel maguknak a zenénkben rejlõ erõt és üzenetet, tehát bõvülünk. Várjuk már nagyon a turnét, hogy láthassuk a reakciókat élõben is, és hát persze, hogy azt csináljuk, amit szeretünk…

Terveztek még további klipforgatást az új lemez dalaihoz?
Igen, már vannak tervek. Elõször szerepel feldolgozás Depi lemezen, egész konkrétan a bikinitõl a Közeli helyeken. Ezt a dalt mindenki ismeri és mi is nagy tisztelettel vettük a dalaink közé, és úgy gondoljuk, hogy érdekes lenne errõl klipet készíteni. Ez még csak terv, de egyelõre ez a legesélyesebb. 

Van-e valami különleges terv a jövõre nézve?
Decemberig turné, aztán egy kis pihi, majd elkezdünk próbálni a tavaszi turnéra, és már úton is leszünk jövõ decemberig…