Slideshow Image Slideshow Image Slideshow Image
0

Tankcsapda interjú

  

Október 6-án Ti is felléptek Szolnokon, 15 hónap után ismét láthatnak benneteket az ottani rajongók. Szerettek-e ott játszani, van-e valami kellemes emlék, amely a városhoz, vagy egy ottani koncerthez fûzõdik?
Az elmúlt tizenhét évben jó néhány alkalommal volt szerencsénk Szolnokon játszani, kisebb nagyobb kluboktól a mûvelõdési házakon át a csarnokokig. Nagyon jó hangulatú koncertek voltak ezek, hiszen azt hiszem nem járok messze az igazságtól, ha azt mondom, hogy Szolnok igazi rockerváros!!!

Újra itt a fesztiválszezon, azért ki tudtátok magatokat pihenni a nyáron?
Valóban, elég sok buli volt a nyáron, hiszen a fesztiválszezon mindig fontos idõszaka az adott évnek. Ennek ellenére ebben az évben sikerült egy kis szünetet is beiktatnunk, augusztus második felében így rápihenve kezdtük meg az õszi-téli turnét.

Elindult a Mindenki vár valamit turné, mi alapján választottátok ki a helyszíneket, az elõzenekarokat?
Ezek egészen egyszerûen szervezési kérdések, igyekszünk minden szempontot mérlegelve eldönteni egy-egy turné szervezésekor, hogy mi az adott idõszak legoptimálisabb összeállítása, mind a koncert helyszíneket, mind a vendégzenekarokat illetõen.

Van-e valami különleges dolog, amivel készültök a rajongóknak, miben lesz más az õszi turné mint a tavaszi? Mennyire építitek az új album dalaira a koncert programját?
Mivel ez most egy hagyományos értelemben vett lemezbemutató turné, ezért természetesen elég sok dalt játszunk az új albumról estérõl esetére, de természetes az is, hogy jó néhány régi kedvenc és egy két valóban ritkán hallott dal is bekerült ebbe a mostani koncertprogramba.

Ismét a debreceni Fõnix Csarnokban fejezitek be az évet, milyen hangulatú egy ottani koncert, milyen érzés hazai közönség elõtt játszani?
Természetesen van egy speciális hangulata a debreceni koncerteknek, ami mind a zenekart, mind a közönséget nagyon jól spanolja. Emiatt a hazai pálya elõnyeit élvezve Debrecenben színpadra lépni mindig egy picivel másabb, mint bárhol máshol az országban vagy a határokon túl. Ez még fokozottabban igaz akkor, ha a debreceni koncert helyszíne az  ország második legnagyobb fedett arénája, a Fõnix Csarnok. Nagy öröm számunkra, hogy ebben az évben a 2004-es jubileumi koncertet követõen, ismét itt zárhatjuk ezt a turnét december 29-én, pénteken.


Mik a terveitek a közeljövõben? (koncert, klipforgatás, tévéinterjú, riport…)
A friss anyag természetesen egy klip, ami a  Rock a nevem címû dalhoz készült. Ezen kívül pedig: TURNÉ, TURNÉ, TURNÉ!!!